Τώρα οι εκτυπωμένες φωτογραφίες γίνονται ψηφιακές χάρις την Google

Το εργαλείο αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να αφαιρεί την αντανάκλαση που δημιουργείται όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί, ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται σε κορνίζα. Η τεχνική επεξεργασίας της εικόνας χρησιμοποιεί πολλές εκδόσεις της ίδιας φωτογραφίας, ευθυγραμμίζοντάς τες και διαχωρίζοντας την αντανάκλαση από το τελικό αποτέλεσμα.

«Στις περισσότερες των περιπτώσεων διαπιστώσαμε ότι δεν καλύπτονται όλα τα pixels της φωτογραφίας από τη λάμψη», αναφέρει σε blog της η Google. «Έτσι, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλαπλές λήψεις της εκτυπωμένης φωτογραφίας που έχουν τραβηχτεί από διαφορετικές γωνίες ώστε να εξαλείψουμε την αντανάκλαση».

Η παλαιότερη έκδοση του εργαλείου αυτού δούλευε μόνο σε επίπεδες εικόνες. Για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα η Google χρησιμοποίησε ένα λογισμικό «οπτικής ροής» -μία απεικόνιση γραφικών υπολογιστή για κίνηση- προκειμένου να διορθώσει το θέμα, ωστόσο οι χρήστες έπρεπε και πάλι να τραβήξουν πολλαπλές φωτογραφίες, ώστε να έχουν τουλάχιστον μία χωρίς την αντανάκλαση. Η διαδικασία αυτή πλέον ολοκληρώνεται αυτόματα και σχεδόν άμεσα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα ανανεωμένη έκδοση του PhotoScan είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy