Τουλάχιστον 17 νεκροί μετά από επίθεση σε εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση από ενόπλους εναντίον ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού σε συνέντευξη τύπου σήμερα. Ο αριθμός των θυμάτων είναι προσωρινός, σύμφωνα με τον υπουργό.

Αργά χθες, ένοπλοι επιτέθηκαν στο τουρκικό εστιατόριο Aziz Istanbul, προτού το περικυκλώσουν αστυνομικοί και χωροφύλακες της πολιτοφυλακής.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία έχουν οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών για πάνω από δεκαετία.

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντουγκού τον Ιανουάριο 2016, την ευθύνη για την οποία επίθεση ανέλαβε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

Μια νέα συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων του Μάλι που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση όπου σκοτώθηκαν πέντε τουλάχιστον άτομα σε θέρετρο πολυτελείας στο Μάλι έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό δημοφιλές με Μαλινέζους που ζούν σε χώρες της Δύσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy