Τούμπαρε» την Κέρκυρα ο Πανιώνιος!

Παρότι οι Φαίακες προηγήθηκαν λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Επστάιν, οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν αντίδραση στην επανάληψη και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ακόμη τρίποντο (3-1)!

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με φοβερή ατομικό προσπάθεια και άψογο τελείωμα 45 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε το ματς στα ίσα, ενώ σέρβιρε στον Παπαγεωργίου το τρίτο γκολ της ομάδας του που «κλείδωσε» το τρίποντο. Ενδιάμεσα, ο Λάμπρου με διαγώνιο τελείωμα είχε υπογράψει την ανατροπή!

Παραμένει στην 5η θέση ο Πανιώνιος, ο οποίος έφτασε τους 25 βαθμούς, με την Κέρκυρα να μένει προτελευταία με 11 βαθμούς. Στη Ριζούπολη αγωνίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι Νεοσμυρνιώτες, υποδέχονται τον ΠΑΟΚ οι Φαίακες!

 

Με σκοπό να πάρει τα ηνία του αγώνα μπήκε στον αγώνα ο Πανιώνιος. Το κατάφερε εν μέρει, επέβαλλε τον ρυθμό του και με κύριο εκφραστή τον Λάμπρου έφτιαξε κάποιες υποψίες ευκαιριών, χωρίς να δημιουργήσει, πάντως, κάτι το ιδιαίτερο. Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι «κυανέρυθροι» ανέβαιναν στο ματς και άρχιζαν να δημιουργούν φάσεις. Το σουτ του Μασούρα στο 22’ έβγαλε δύσκολα ο Κουτζαβασίλης, ενώ επτά λεπτά μετά ο πορτιέρε της Κέρκυρας είχε καλή θέση, μπλοκάροντας την κεφαλιά του Λάμπρου.

Στο 34’ ο Μασούρας σκόραρε με… τσιμπητό πλασέ αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε κακώς για οφσάιντ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Λάμπρου δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη σε τετ-α-τετ. Ο Πανιώνιος είχε το πάνω χέρι, πίεζε για το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Μιχάλη Γρηγορίου. Αλλά την… πάτησε! Μετά από τάκλιν-απομάκρυνση του Κρητικού, ο Επστάιν έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έγραψε το 1-0 για την Κέρκυρα, παγώνοντας τη Νέα Σμύρνη.

Το ημίχρονο βρήκε τους Φαίακες μπροστά στο σκορ αλλά με το που ξεκίνησε το δεύτερο, ο Μασούρας επανέφερε την τάξη στο ματς. Με εξαιρετική ατομική ενέργεια και αφού άδειασε τρεις παίκτες, έγραψε με πλασέ το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, που έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη. Έφτασαν στην ανατροπή, μάλιστα, στο 53ο λεπτό όταν μετά τη σέντρα του Σαραμαντά, ο Λάμπρου επωφελήθηκε και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.

Η Κέρκυρα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ο Τσιώλης προσπαθούσε στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Φαιάκων να δώσει λύσεις αλλά μάταια! Ο Πανιώνιος έφτασε και σε τρίτο γκολ και κλείδωσε το τρίποντο! Ήταν το 78ο λεπτό όταν ο Μασούρας έδωσε έτοιμο γκολ στον Παπαγεωργίου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να την σπρώξει στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Πανιώνιος  : Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (45′ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83′ Πινιώτης).

Κέρκυρα  : Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Γρομητσάρης (56′ Μπάουμαν), Γκράσι, Γεωργίου, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67′ Κόντος), Σιόντης, Επστάιν, Παμλίδης (75′ Ζορμπάς).

www.sport-fm.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy