Τουρκία: Συνεχίζεται το πογκρόμ – 115 νέες συλλήψεις

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν την Κυριακή στη σύλληψη τουλάχιστον 115 ανθρώπων οι οποίοι θεωρούνται «ύποπτοι για συμμετοχή» στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. Έχει διαταχθεί η σύλληψη συνολικά 127 ανθρώπων.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolou, οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 127 υπόπτων για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο. Ανάμεσα τους, επιχειρηματίες, μαίες και δημοσιογράφοι, έχουν μέχρι στιγμής τεθεί υπό κράτηση σε επιχειρήσεις στη βορειοδυτική επαρχία Τεκιρντάγκ, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι ύποπτοι θεωρείται ότι ήταν χρήστες του ByLock, κωδικοποιημένης εφαρμογής μηνυμάτων που σύμφωνα με την κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος περίπου 150.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 50.000 συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy