Τουρκοκύπριο πρόεδρο εξέλεξαν οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής

Τουρκοκύπριος μαθητής θα είναι ο πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι μαθητές της 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης της Σχολής ψήφισαν τον Τ/κ συμμαθητή τους Ονάτ Αταμάν για να συμπροεδρεύει με την Ε/κ μαθήτρια Γιολάντα Μάου την επόμενη χρονιά, οπόταν και θα είναι τελειόφοιτοι στην 7η τάξη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αγγλικής Σχολής, το σχολείο έχει δύο προέδρους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, οι οποίοι ψηφίζονται στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν πρόεδρο από την μέρα έναρξης των μαθημάτων τους.
Ο Ονάτ εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά ψήφων από το δεύτερο. Και το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε την εκλογική διαδικασία με την ψήφο των Ε/κ συμμαθητών του. Στις τάξεις που ψήφισαν υπάρχουν 90 Τ/κ μαθητές. Ακόμα και εάν αφαιρούσαμε όλες τις ψήφους των Τ/κ, ο Ονάτ πάλι θα ψηφιζόταν πρόεδρος αφού η διαφορά του από τον δεύτερο ήταν πάνω από 100 ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλική Σχολή, η ομιλία του Ονάτ πριν από την εκλογική διαδικασία ήταν συγκινητική και καταχειροκροτήθηκε από τους συμμαθητές του, ακόμα και από μαθητές που εξέφραζαν εθνικιστικές απόψεις.
Ομάδα μαθητών, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, προσπάθησε να αποτρέψει την εκλογή του Τ/κ μαθητή σκίζοντας μάλιστα και τις αφίσες του. Στο σχολείο υπάρχει προληπτική περιφρούρηση καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί κρούσματα επιθέσεων κατά Τ/κ μαθητών.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy