Τουσκ & Γιούνκερ βλέπουν Τραμπ & Ερντογάν την Πέμπτη

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως ενημέρωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, «οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», ενώ πριν τη συνάντηση αυτή «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο». Παράλληλα, ο Γιουνκέρ θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες, καθώς ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει για φασισμό τους Ευρωπαίους κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος, ενώ στις αρχές Μαΐου απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να αποσυρθεί οριστικά από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy