Τοξικό αέριο απειλεί την υγεία των κατοίκων Κάτω Μονής

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της κοινότητας Κάτω Μονής από τις εκπομπές υδρόθειου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού από απόβλητα, κρούει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος μετά από συζήτηση θέματος οχληρών βιομηχανιών και εγκαταστάσεων στις παρυφές της κοινότητας, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Περιβάλλοντος Γιώργος Περδίκης, που ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος καλεί τους αρμοδίους να επέμβουν και να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εκπομπή υδροθείου.

Στην Κάτω Μονή λειτουργούν χοιροστάσια, σφαγείο, εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού από απόβλητα και λατομεία με αποτέλεσμα η κοινότητα να ζει σε κλοιό που προκαλεί σοβαρή οχληρία, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία της Τετάρτης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ενημερώθηκε ότι το Τμήμα Επιθεώρησης του Υπουργείου Εργασίας από τον Ιούνη διαπίστωσε ψηλά επίπεδα εκπομπής υδρόθειου από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από απόβλητα.

Αφού σημείωσε ότι το υδρόθειο είναι τοξική και δηλητηριώδης ουσία την οποία αναπνέουν οι κάτοικοι της κοινότητας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία τους, είπε ότι το δυστύχημα είναι ότι πέρα από τις δικαστικές διαδικασίες που άρχισε το Υπουργείο Εργασίας, φαίνεται να μην έχει εφαρμοστεί κανένα διορθωτικό μέτρο από την πλευρά της εταιρείας.

Ο κ. Περδίκης, ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδάμος Αδάμου μετέφερε την ετοιμότητα του Υπουργού Εσωτερικών να συναντηθεί σύντομα με τους φορείς της κοινότητας ώστε να συζητηθεί η λειτουργία των σχετικών εγκαταστάσεων και του εργοστασίου για να επιλυθούν τα προβλήματα το συντομότερο.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy