Τραμπ προς Ροχανί: “Θα υποστείς τις συνέπειες αν απειλήσεις ξανά τις ΗΠΑ”

Θα είναι τέτοιες οι συνέπειες που ελάχιστοι έχουν υποστεί στην ιστορία, συμπλήρωσε ο Τραμπ

Με προειδοποιήσεις απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.  Μετά τη δήλωση του Ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης, ο Τραμπ προειδοποίησε το Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ.
 
“Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν και αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί”, ανέφερε ο Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
 
Ο Ροχανί δήλωσε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι “η μητέρα όλων των πολέμων”, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
 
“Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & το θάνατο”, συνέχισε ο Τραμπ. “Πρόσεχε καλά!”, συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.
 
Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν “φοβάται” να επιβάλλει κυρώσεις “στο ανώτατο επίπεδο” στο καθεστώς της Τεχεράνης, το οποίο αποτελεί “εφιάλτη για τον ιρανικό λαό” και δρα σαν “μαφία”, διεμήνυσε την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
 
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον μελών της ιρανικής διασποράς στην Καλιφόρνια, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θέλει όλες οι χώρες να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου “σχεδόν στο μηδέν” μέχρι την 4η Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως εάν δεν το κάνουν, θα εκτεθούν στον κίνδυνο να υποστούν αμερικανικές κυρώσεις. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy