“Τραγική η κατάσταση με τις υπερχειλίσεις απορροφητικών λάκκων”

Είναι τραγική η κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μάριος Αρμένης αναφορικά με τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από καθημερινές υπερχειλίσεις απορροφητικών λάκκων σε περιοχή του Δήμου.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά παίζουν μέσα στα λήμματα που τρέχουν μέσα στις περίπου 170 κατοικίες.

Πρόσθεσε ότι είναι σε απόγνωση και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο κ. Αρμένης εξέφρασε την ελπίδα το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και οι 170 κατοικίες να ενταχθούν στο υπάρχον αποχετευτικό σύστημα του συνοικισμού αυτοστέγασης.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα τόνισε ότι ούτε σήμερα δόθηκαν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας. Διερωτήθηκε αν προκύψει επιδημία ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Η κ. Σάββα τόνισε ότι υπάρχει τεμαχισμός αρμοδιοτήτων και υπέδειξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας που να επιλύει όλα αυτά τα προβλήματα.

Για το Δήμο Ιδαλίου το κόστος της δημιουργίας του αποχετευτικού είναι 22 εκ. ευρώ και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων ανέφερε εντός της Επιτροπής Περιβάλλοντος ότι μπορεί να εξασφαλίσει το δάνειο με κρατικές εγγυήσεις αλλά το κόστος θα πρέπει να το επωμισθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση θα συνεχίσουν τα προβλήματα. όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κολυμπούμε στα λήμματα και πολύ σύντομα θα τα πίνουμε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy