«Τραγική και δύσκολη» η προσπάθεια ανεύρεσης λειψάνων αγνοουμένων

900 άνθρωποι παραμένουν στον  κατάλογο των αγνοουμένων.

Ως «δύσκολη» και «τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση, σε σχέση με τις προσπάθειες ανεύρεσης λειψάνων αγνοουμένων σε διάφορα σημεία της Κύπρου, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Όπως είπε, αντιμετωπίζονται δυσκολίες και προβλήματα της παρέλευσης του τόσο μεγάλου χρόνου, καθώς και της άρνησης της κατοχικής δύναμης να συνεργαστεί πλήρως για τη διακρίβωση της τύχης του συνόλου των αγνοουμένων, είτε αφορούν την περίοδο 1963-64 είτε την τουρκική εισβολή το 1974.

Ο κ. Φωτίου, που μιλούσε στην κηδεία των οστών του αγνοουμένου από το 1964 Κώστα Χατζηκωνσταντή του Μιχαήλ, ανέφερε πως «περίπου εννιακόσιοι συμπατριώτες μας εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων», οι συγγενείς των οποίων φεύγουν από τη ζωή με ανοικτές τις πληγές από τον πόνο και την αγωνία τόσων χρόνων και με αναπάντητα τα ερωτήματα για την εξαφάνιση των αγαπημένων τους.

«Όμως παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την άρνηση της κατοχικής δύναμης, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τη διευκρίνιση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου μας. Αυτό αποτελεί ιερό χρέος και καθήκον όλων μας», είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy