Τραπεζικό σκάνδαλο: “Οι κυβερνώντες βγάζουν την ουρά τους απέξω”

Καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση και δίνεται η εικόνα ότι η δικαιοσύνη αργεί να έρθει τονίζει το ΑΚΕΛ δια του Άριστου Δαμιανού σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο μετά το ΧΑΚ κινδυνεύει να μείνει ατιμώρητο. Επίσης, έκανε λόγο για προσπάθεια μετατόπισης της συζήτησης για το τραπεζικό σκάνδαλο.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης μέσω της Αστυνομίας έχει την ευθύνη να οδηγεί ανθρώπους ενώπιον δικαστηρίου. Δεν μπορεί πρόσθεσε ο Ιωνάς Νικολάου να λειτουργεί αμέριμνα για το τραπεζικό σκάνδαλο και την ώρα των καθυστερήσεων, οι κυβερνώντες να βγάζουν την ουρά τους απέξω. Ο κ. Δαμιανού υπέδειξε ότι αυτή την ώρα λογοδοτεί ο Νίκος Αναστασιάδης για την πενταετία του, για τα κουρέματα, για τα παραπλάνηση του κυπριακού λαού και η όποια μετατόπιση, τόνισε, είναι μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του Νίκου Αναστασιάδη για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι έπρεπε ήδη να ήταν ολοκληρωμένη η έρευνα αλλά όπως είπε είναι κατανοητή η πολυπλοκότητα των υποθέσεων. Πρόσθεσε ότι τα ποινικά θέματα πρέπει να μείνουν μακριά από τον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ζαχαρίου σημείωσε ότι αναμένει ο κυπριακός λαός να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον δικαστηρίου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy