Και η Γαλλία θα «πετά» στον τουρκικό εναέριο χώρο

Σε συμφωνία κατέληξαν Τουρκία και Γαλλία ώστε να γαλλικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να χτυπούν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε έκτακτες περιπτώσεις τα γαλλικά αεροσκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιούν και την στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα.

Τραυματίες από Συρία μεταφέρονται στην Τουρκία

Στην Τουρκία μεταφέρονται οι τραυματίες από την επαρχία Αζέζ της Συρίας την οποία βομβάρδισαν χθες ρωσικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες, όπως υποστηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφέρουν ότι η επίθεση στην επαρχία Αζέζ έγινε στις 18.00 χθες το απόγευμα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και από εκεί στο τουρκικό νοσοκομείο του Κιλίς.

Τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι χθες ρωσικά αεροσκάφη χτύπησαν και ένα συνοικισμό στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ο οποίος ελέγχεται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 60. Η επίθεση έγινε στις 9.30 το πρωί με δύο πυραύλους στην αγορά της συνοικίας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

ΚΥΠΕ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy