Τριήμερη κράτηση υπόπτου για πλαστοπροσωπία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες εναντίον 38χρονου από την Αρμενία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 18 Αυγούστου 2017 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες λίγο μετά τις 02.30 τα ξημερώματα ο ύποπτος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από τη Βαρκελώνη και κατά το διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε διαβατήριο Αρμενίας, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν δηλωμένο ως απολεσθέν/κλοπιμαίο στη βάση δεδομένων της INTERPOL από τις 22 Ιουνίου 2016.

Ο ύποπτος ανέφερε ότι είναι μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, παρουσίασε ευρωπαϊκή άδεια παραμονής που εκδόθηκε από τις ισπανικές αρχές με ισχύ μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2024 και ότι ουδέποτε κατάγγειλε κλοπή ή απώλεια του διαβατηρίου του.

Στην κατοχή του 38χρονου εντοπίστηκε επίσης διαβατήριο Αρμενίας με τα ίδια στοιχεία κατόχου το οποίο έληξε στις 07/06/2017 για το οποίο ισχυρίστηκε ότι αυτό είχε κλαπεί αλλά εντοπίστηκε και του επιστράφηκε.

Μετά από επικοινωνία με την INTERPOL Αρμενίας, η Αστυνομία ζήτησε πρόσθετα στοιχεία σε σχέση με το συγκεκριμένο διαβατήριο, ωστόσο κατά τη δεδομένη στιγμή αδυνατούσαν να απαντήσουν. Τελικά στον ύποπτο επιτράπηκε η είσοδος στη Δημοκρατία με την παραχώρηση προσωρινής άδειας, αναφέροντας στην Αστυνομία ότι θα διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα με την οικογένεια του.

Χθες το πρωί λήφθηκε απαντητικό μήνυμα από την INTERPOL Αρμενίας, σύμφωνα με το οποίο το αρμενικό διαβατήριο που παρουσίασε ο ύποπτος κατά το διαβατηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχε εκδοθεί σε όνομα γυναίκας και ότι στις 02/06/2017 είχε καταγγελθεί ως απολεσθέν/κλοπιμαίο.

Επιπλέον η INTERPOL Μαδρίτης ενημέρωσε τις κυπριακές Αρχές ότι η άδεια παραμονής του υπόπτου στην Ισπανία ακυρώθηκε το 2014.

Χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου συνέλαβαν στην Αγία Νάπα τον ύποπτο δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, τέθηκε υπό κράτηση και παραδόθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας για συνέχιση των εξετάσεων.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy