Ελλάδα: Τρικάκια της ΧΑ, ναζιστικά σύμβολα, όπλα και εκρηκτικά στα σπίτια των μελών της «ΑΠΕΛΛΑ»

Nαζιστικά σύμβολα, καθώς και σύμβολα της χούντας, αυτοκόλλητες σβάστικες, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «ΑΠΕΛΛΑ» και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο και αντιφασιστικό στέκι «Φαβέλα», στις 29 Αυγούστου 2017, στον Πειραιά.

Οι τέσσερις ακροδεξιοί συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 19, 19, 21 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες.
Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων καθώς και άλλων ατόμων. Σε ένα από αυτά συνελήφθη κι ένας ανήλικος, με την κατηγορία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν εκρηκτικά.

Από τις μέχρι τώρα, κατ’ οίκων έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

  • όπλα τύπου «airsoft»
  • δύο φυσίγγια, ένα πολεμικού τυφεκίου και ένα των 9 mm, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου
  • πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων
  • δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες
  • πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της «Χρυσής Αυγής» και της «ΑΠΕΛΛΑ»,
  • βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα,
  • σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και
  • ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM
  • Η κατασκευή του ενός φιαλιδίου βουτανίου με τις πέτρες, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, ότι οι συλληφθέντες δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θεωρούν βέβαιο, ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «ΑΠΕΛΛΑ», καθώς ο 26χρονος, που φέρεται και ως επικεφαλής, είναι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ερευνάται η εκδοχή να πρόκειται για έναν «πυρήνα» ενός ευρύτερου ακροδεξιού κυκλώματος και πιθανότατα έχει «συγγένεια» με άλλη ομάδα που είναι πίσω από εμπρησμούς σε καταλήψεις και ακατοίκητα σπίτια, στα οποία έχουν καταλύσει πρόσφυγες. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της επίθεσης στη Φαβέλα είχαν τοποθετήσει δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και κροτίδες, από την έκρηξη των οποίων προκλήθηκαν ζημιές εξωτερικά, επειδή πρόλαβαν οι γείτονες, που ξύπνησαν από τις εκρήξεις, και έσβησαν έγκαιρα τις φωτιές.

Σημειώνεται ότι η επίθεση τον Αύγουστο έγινε κατά το διάστημα που ετοιμάζονταν διάφορες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy