Τρίτο Jazz and World Music Showcase στις 18-19/11

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στις 18 & 19 Νοεμβρίου η Πλατφόρμα Jazz and World Music Showcase την οποία συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο το οποίο και φιλοξενεί την εκδήλωση.

Ανακοίνωση από τους διοργανωτές αναφέρει ότι “στόχος και της 3ης Πλατφόρμας, είναι να δημιουργήσει μια ζωντανή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ήχους της Τζαζ και των Μουσικών του Κόσμου παρουσιάζοντας αξιόλογες κυπριακές ομάδες, οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο των τάσεων της τζαζ και της World Music”.

Προσθέτει ότι “οι δέκα ομάδες που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα, θα παρουσιάσουν μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας”.

Επίσης, “η οπτικοακουστική καταγραφή του showcase, όπως και των προηγούμενων χρόνων, συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προώθησης των δημιουργών της Κύπρου στο εξωτερικό”.

Στην τρίτη αυτή διοργάνωση, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος τα μουσικά σχήματα: Cahit Kutrafali Quartet, Fuzz Bus, Leonid Nesterov Trio, Nikos Charalambous Trio, Rumba Attack, Takoushis Karapatakis Project, The Original Quartet, Tricoolore, Trio Frisson και Urban Trio.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “πέραν του βασικού προγράμματος, με την παρουσίαση πέντε κυπριακών σχημάτων ανά μέρα, προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, jam session και συζητήσεις με ομιλητές από τη διεθνή μουσική βιομηχανία”.

Συνεχίζοντας οι διοργανωτές αναφέρουν ότι “βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και τους μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας”.

Τη διοργάνωση θα παρακολουθήσουν και φέτος ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών με τους οποίους το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης της Κύπρου συνεργάζεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy