Τροχαία στον αυτοκινητόδρομο λόγω σύγκρουσης με αγελάδα

Κλειστός για δύο και πλέον ώρες έμεινε χθες βράδυ ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Λευκωσίας από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την Κόσιη, όταν αυτοκίνητο που κινείτο στον δρόμο από την Κόσιη προς τη Λάρνακα, συγκρούστηκε με αγελάδα η οποία εκτινάχθηκε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, κτύπησε πάνω σε διερχόμενο όχημα και στη συνέχεια άλλα τρία αυτοκίνητα πέρασαν πάνω από το νεκρό ζώο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο πριν τις εννέα χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου από οδηγό που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, ότι μεταξύ της Κόσιης και του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς υπήρχε μεγάλο ζώο που περιφερόταν και στις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου.

Μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή, λήφθηκε τηλεφώνημα για δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με αγελάδα.

Τα μέλη της Αστυνομίας που έφτασαν στη σκηνή αντιλήφθηκαν ότι αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας από τη Βουλγαρία κάτοικος Νήσου, με συνεπιβάτες δύο άλλα άτομα, συγκρούστηκε σε αγελάδα που κυκλοφορούσε στην δεξιά πλευρά του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από την Κόσιη προς το κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Από τη σύγκρουση το ζώο εκτινάχθηκε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, δηλαδή από το κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς τη Κόσιη και κτύπησε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα κάτοικοι Λευκωσίας.

Στη συνέχεια τρία διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν εγκαίρως, πέρασαν πάνω από το νεκρό ζώο.

Από τη σύγκρουση με την αγελάδα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βούλγαρος υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό δεξιό μέρος ενώ τα υπόλοιπα οχήματα υπέστησαν ελαφριές ζημιές κάτω από τη μηχανή τους.

Από τις συγκρούσεις δεν υπήρξαν οποιοιδήποτε τραυματισμοί, ενώ τα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετακινήθηκαν πριν την άφιξη της Αστυνομίας.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας έγινε αντιληπτό ότι η αγελάδα έφερε ενώτιο και μέσω των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι το ζώο ανήκε σε κτηνοτρόφο της περιοχής Αραδίππου ο οποίος το αναζητούσε από τις 22 Ιουλίου.

Η δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς Λευκωσία έμεινε κλειστή μέχρι τις 11.10 χθες το βράδυ, που παραλήφθηκε το νεκρό ζώο και ο δρόμος καθαρίστηκε από μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ενώ η τροχαία κίνηση διευθετείτο από μέλη της Αστυνομίας.

Αργότερα η οδηγός του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο έπεσε το νεκρό ζώο, με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς Λευκωσία, μετέφερε ένα από τα παιδιά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω πόνων που είχε στα πόδια, στη μέση και στην πλάτη.

Ο 11χρονος εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς του Νοσοκομείου οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έφερε θλάση στον αυχένα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy