Tρόικα ανακρίβειων και προσβολών στο ΑΚΕΛ οι Αβέρωφ, Τορναρίτης και Προδρόμου

Εν χόρω η συναγερμική τρόικα, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης και Πρόδρομος Προδρόμου επιτέθηκαν με διάφορες προσβολές και ανακρίβειες σε βάρος του ΑΚΕΛ αλλά και όσων βρέθηκαν απέναντί τους στη Βουλή ανέφερε σε δηλώσεις του  το μέλος του  Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

«Οι κύριοι Προδρόμου και Τορναρίτης αποδύθηκαν εκ νέου σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού ζούμε το όνειρο αλλά, αν υπάρχουν κάποια προβλήματα, φταίνε για αυτά οι προηγούμενοι.

Ο κ. Νεοφύτου, μετά την απείρου κάλλους δήλωση –περίπου- ότι δεν γίνεται οι καημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώνουν το ρεύμα τους και οι φτωχοί όχι, αλλά την ίδια ώρα η ΑΗΚ να μην τους αποκόπτει την παροχή ηλεκτρισμού, σήμερα επανήλθε δριμύτερος. Μιλώντας ενώπιον ελλαδικού ακροατηρίου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε και πάλι κυπριακά κόμματα και ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ ενώ μίλησε απαξιωτικά και για την ελληνική κυβέρνηση, αναφερόμενος σε «βούρκο της οικονομικής κρίσης» συνεπεία διακυβερνήσεων που «δεν σεβάστηκαν την ίδια την ζωή», που κυβερνούν με «θράσος» και μοιράζονται τα «πρόσκαιρα λάφυρα της εξουσίας». Την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που έχουμε ως το βασικό στήριγμα του αγώνα μας.

Αλλά ο ηγέτης του Συναγερμού έκαμε και μια τολμηρή παραδοχή: «Αναλάβαμε την ιδιοκτησία της εφαρμογής του μνημονίου», είπε. Και ασφαλώς θα ήταν ολοκληρωμένη η παραδοχή του αν αναλάμβανε ως κυβερνών κόμμα και την ιδιοκτησία του κουρέματος της κοινωνίας και των καταθετών, τις μαζικές πτωχεύσεις, την κοροϊδία των κατόχων αξιογράφων, τα ψεύτικα «δεσμεύομαι» ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, την πολύ ψηλή ανεργία, την κατά κεφαλή μαζικότερη μετανάστευση στην ΕΕ, το κούρεμα του κοινωνικού κράτους, το φιάσκο των ΕΕΕ και τόσα άλλα. Τέτοια προσήλωση στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας είναι πρωτοφανής.

Όσο για την πρόσκληση προς τον Γενικό Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για δημόσια συζήτηση, ο Άντρος Κυπριανού τόν περιμένει. Για να ακούσουν οι πολίτες ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: συναγερμικές πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των πολλών προς όφελος των λίγων και προνομιούχων ή αλλαγή πορείας με στόχο την πραγματική κοινωνική και οικονομική πρόοδο για το σύνολο της κοινωνίας»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy