Τρομοκρατική απόπειρα η έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης αντιμετωπίζουν οι Αρχές της Νέας Υόρκης την έκρηξη χαμηλής ισχύος που σημειώθηκε το πρωί, τοπική ώρα, στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.

Η έκρηξη προκλήθηκε από «χαμηλής τεχνολογίας» αυτοσχέδια βόμβα (τύπου pipe bomb) με την οποίο ήταν ζωσμένος ο δράστης, όπως δήλωσαν ο δήμαρχος, ο κυβερνήτης και ο αρχηγός της Αστυνομίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η έκρηξη έλαβε χώρα ενώ ο 27χρονος βάδιζε σε υπόγεια διάβαση που συνδέει τον σταθμό Πορτ Οθόριτι με το Μετρό της Νέας Υόρκης, όμως οι Αρχές διευκρίνισαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα εάν ο συλληφθείς είχε πρόθεση να πυροδοτήσει τη βόμβα σε εκείνο το σημείο ή κάπου αλλού.

Από τους τέσσερις τραυματίες ο μοναδικός που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση είναι ο ίδιος ο δράστης, ενώ τρεις πολίτες που βρίσκονταν κοντά του την ώρα της έκρηξης υπέστησαν ελαφρά τραύματα και μετέβησαν μόνοι τους σε νοσοκομεία της περιοχής με πονοκεφάλους και βόμβο στα αυτιά.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά. Ο αρχηγός της Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως ο επίδοξος βομβιστής προέβη σε δηλώσεις κατά τη σύλληψή του, όμως απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τυχόν σύνδεση με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο συλληφθείς είχε συνεργούς ή ότι επίκεινται περαιτέρω απόπειρες, όμως οι περιπολίες και οι σκοπιές της Αστυνομίας σε όλη την πόλη θα αυξηθούν σήμερα.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν πολλές αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την έκρηξη.

Προηγουμένως:

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης ερευνούν πληροφορίες για έκρηξη στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα κέντρα μεταφορών της πόλης, στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή.

ΜΜΕ ανέφεραν πως σημειώθηκαν τραυματισμοί και το τηλεοπτικό δίκτυο WPIX πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Εδώ η απευθείας μετάδοση του Euronews

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι ερευνά πληροφορίες για μία έκρηξη άγνωστης προέλευσης που σημειώθηκε στο κεντρικό Μανχάταν, στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Συρμοί του υπόγειου σιδηρόδρομου εκκενώνονται. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για ένα συμβάν στον σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο κεντρικό Μανχάταν.

The NYPD is responding to reports of an explosion of unknown origin at 42nd Street and 8th Ave, . The A, C and E line are being evacuated at this time. Info is preliminary, more when available.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy