Τροποποίηση νομοθεσίας σε σχέση με τις αμβλώσεις ζητά το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών

296

Σε σχέση με τη γυναίκα που προφυλακίστηκε γιατί προχώρησε σε άμβλωση, το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών (ΚΛΓ), σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αποφυλάκιση της γυναίκας,  ζητά επιπλέον από την πολιτεία την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και διασφάλισης της προστασίας της ίδιας και του παιδιού της. Παράλληλα ζητά την άρση όλων των κατηγοριών εναντίον της αλλά και του γιατρού που επίσης προφυλακίστηκε για το ίδιο περιστατικό.

Ταυτόχρονα, το Κυπριακό απαιτεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως άμεσα προχωρήσει προς συζήτηση και τροποποίηση της νομοθεσίας σε σχέση με τις αμβλώσεις.

Όσο αφορά την υφιστάμενη νομοθεσία, θεωρεί ότι είναι αντίθετη στη βασική αρχή της ισότητας, παραβιάζει το δικαίωμα στη υγεία, στην ελευθερία και την ιδιωτική ζωή των γυναικών, μεταξύ άλλων. Η νομοθεσία πρέπει να τροποποιηθεί με τρόπο ώστε να διασφαλίζει την πρόσβαση των γυναικών σε υπηρεσίες για ασφαλή και νόμιμη άμβλωση και να αναγνωρίζει την ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας.

Σχολιάστε την είδηση

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.