Τσάμπιονς Λινγκ: Ξεκαθάρισμα στο Λονδίνο

Τσέλσι και Παρί με άγριες διαθέσεις κάνουν… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Λονδίνο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Διορθώνει το… λάθος η Μπάγερν κόντρα στη Σαχτάρ.

Οι «μπλε» του Λονδίνου μετά το 1-1 στο Παρίσι, σε ένα παιχνίδι που το τρίτο του ημίχρονο είχε πολλά άσχημα για τον σύλλογο, λόγω της ρατσιστικής επίθεσης στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας και ένα… γαϊτανάκι εξελίξεων που δημιουργήθηκε, φιλοξενούν όπως και πέρυσι τον Ζλάταν και την παρέα του με τον ίδιο στόχο. Τη νίκη και την πρόκριση.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει τους οπαδούς της στο πλευρό της σε ένα κατάμεστο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την περσινή μονομαχία με την Παρί, ενώ, έχει και μια εβδομάδα δίχως ματς, αφού τελευταία φορά έπαιξε την περασμένη Τετάρτη.

«Αν πρέπει κάποιος να δώσει… μαγεία στο παιχνίδι, θα είναι οι οπαδοί μας» τόνισε ο Ζοσέ Μουρίνιο που θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ και το μοναδικό του πρόβλημα ακούει στο όνομα του εδώ και αρκετό καιρό τραυματία, Τζον Όμπι Μίκελ. «Το σκορ του πρώτου αγώνα μας επέτρεψε να κοιμηθούμε καλά όλες αυτές τις νύχτες πριν από το ματς και είναι μια πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση από πέρυσι» τόνισε ο «special one».

Από την πλευρά του, ο Λοράν Μπλαν, του οποίου η θέση στον πάγκο της Παρί, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, είναι επισφαλής και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν η Παρί δεν συνεχίσει στη διοργάνωση, έκανε λόγο για πολύ δύσκολη πρόκληση για την ομάδα του. «Είναι εύκολο να λες ότι θα βγω και θα παλέψω και δύσκολο να το κάνεις πράξη. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο στις προπονήσεις, απλά προσέξαμε τις λεπτομέρειες. Είναι παιχνίδι στο οποίο η Τσέλσι χρειάζεται ισορροπία σε άμυνα και επίθεση ενώ εμείς θα τα παίξουμε όλα για όλα για να πετύχουμε τα γκολ που θα μας στείλουν στην επόμενη φάση» είπε ο κόουτς των Παριζιάνων, προέρχονται από εύκολη νίκη με σκορ 4-1 επί της Λανς, σε ματς… ζέσταμα ενόψει του αποψινού.

Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τους Οριέ και Λούκας, ενώ διαθέσιμος είναι ο Καμπάιγ που δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς.
Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα
Παρί: Σιρίγου, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς

Το άλλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στη Γερμανία. Εκεί, όπου η Μπάγερν Μονάχου θα προσπαθήσει να… διορθώσει το λάθος του πρώτου αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Κι αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιδόθηκε σε… mind games πριν από το παιχνίδι λέγοντας πως αν οι Ουκρανοί ήταν στη Μπουντεσλίγκα θα ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές της κορυφής, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παρέμεινε προσγειωμένος και υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα για φαβορί όσον αφορά την ομάδα του, η οποία απλά έχει ορισμένες πιθανότητες.

Η Σαχτάρ έπαιξε το πρώτο ματς με τους Βαυαρούς χωρίς να έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, δούλεψε όσο μπορούσε μέσα από προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια και σήμερα, θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Allianz Arena» ούσα αήττητη στα τελευταία εφτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο στρατόπεδο της Μπάγερν υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση και είναι ευχάριστο για τους Πρωταθλητές Γερμανίας πως παίζουν τη ρεβάνς στην έδρα τους ώστε να πάρουν και την απαραίτητη ώθηση από τον κόσμο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Φίλιπ Λαπ, που επέστρεψε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα μόλις χθες (Τρίτη, 10/3) και αναμένεται να μπορεί να συμπεριληφθεί στα πλάνα του προπονητή του στα τέλη του μήνα.

Στο απουσιολόγιο της Μπάγερν βρίσκονται επίσης οι Μαρτίνες, Τιάγκο Αλκάνταρα και Τσάμπι Αλόνσο που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς. Για τους Ουκρανούς, αμφίβολοι είναι οι Όρντετς και Κρίβτσοφ, ενώ εκτός έμεινε ο Μπερνάρ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Μπερνάτ, Σβαϊνστάιγκερ, Αλάμπα, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι
Σαχτάρ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σέφτσουκ, Στεπανένκο, Ντάγκλας Κόστα, Φερνάντο, Άλεξ Τεξέιρα, Τάισον, Λουίζ Αντριάνο

gazzetta.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy