Τσαβούσογλου στηρίζει Ελλάδα – CHP αμφισβητεί τα εδάφη της Ελλάδας

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Η Ελλάδα σύντομα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τα βήματα που θα γίνουν μαζί με την Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου σε συνάντησή του με τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος  είπε στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ότι τους μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

“Σήμερα ζω μια μέρα που δεν θα την ξεχάσω”, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και απευθυνόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα είπε ότι πρέπει να είναι καλοί πολίτες στην Ελλάδα. “Είσαστε υποχρεωμένοι περισσότερο από όλους να δίδετε προσοχή στις υποχρεώσεις σας σε αυτή τη χώρα. Εμείς θέλουμε να διατηρήσετε μια ζωή ως καλοί πολίτες στο κράτος της Ελλάδας όπου ζείτε και μετά από εσάς οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν να ζουν σε αυτή τη χώρα ως ίσοι πολίτες”

Έχετε, σημείωσε, “μια σειρά από δικαιώματα μειονοτικά. Είναι καθαρό ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με αυτά. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ό,τι και να γίνει θα συνεχίσετε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας να εκφράζετε τα αιτήματα και τις απαιτήσεις σας από τους αξιωματούχους του κράτους εδώ και όταν έρχεστε στην Τουρκία θα συνεχίζετε να αναφέρετε σε μας τις προσδοκίες σας. Χρέος μας είναι η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα εδώ να συνεχίσει μια ήρεμη ζωή”.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση και από αυτήν έχει επηρεαστεί και η μουσουλμανική μειονότητα. “Η Τουρκία τα τελευταία 20-30 χρόνια έχει διανύσει σημαντική απόσταση και είναι έτοιμη να βοηθήσει σε αυτό και την Ελλάδα”, ανέφερε λέγοντας ότι η εκτίμησή του είναι πως με τα βήματα που θα κάνουν μαζί Ελλάδα και Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας σύντομα η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή την οικονομική κρίση. 

Βουλευτής του CHP αμφισβητεί τα εδάφη της Ελλάδας 

Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσαβούσογλου δήλωνε την ετοιμότητα της Τουρκίας να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση, ο βουλευτής του CHP  Χουσνού Μποζκούρτ αμφισβητεί τα δικαιώματα της Ελλάδας στα νησιά Φούρνους και το Αγαθονήσι.Συγκεκριμένα ο κ. Μποζκούτ αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να χτίζει σχολεία ή να γιορτάζονται ακόμη και οι εθνικές εορτές της Ελλάδας σε σχολεία που βρίσκονται πάνω σε ‘αμφιλεγόμενα’ κατά την αξιωματική αντιπολίτευση νησιά του Αιγαίου και διερωτάται γιατί η τουρκική κυβέρνηση κωφεύει. 

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Χιουσνού Μποζκούρτ είπε ότι στα νησιά Φούρνοι και Αγαθονήσι κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου για το ‘ΟΧΙ’ στις 28 Οκτωβρίου έγιναν εορτασμοί στα δημοτικά και λύκεια των εν λόγω νησιών. 

“Γιατί η κυβέρνηση του ΑΚΡ κωφεύει την ώρα που η Ελλάδα έχει κλείσει περίπου 100 σχολεία της ‘τουρκικής’ μειονότητας με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν μαθητές, ενώ την ίδια ώρα ‘στα δικά μας εδάφη’, ανοίγει δικά της σχολεία;”, διερωτάται.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.