Τσέλσι: Κατέκτησε το Λιγκ Καπ

Λίγη ώρα μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Λίβερπουλ και τον δρόμο ορθάνοιχτο για να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι έκανε… πρόβα κατάκτησης τροπαίου επικρατώντας της Τότεναμ με σκορ 2-0 για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Σκόρερ για τους «μπλε» ήταν οι Τζον Τέρι και Ντιέγκο Κόστα, που με ένα γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα λίγο μετά την αρχή του δευτέρου έβαλαν τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση.

Στα πρώτα λεπτά αντιθέτως το σκηνικό ήταν διαφορετικό με την Τότεναμ να δείχνει ορεξάτη και πρόθυμη να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα την οδηγήσει στο να παίξει με τον τρόπο παιχνιδιού που αρέσκεται.

Σχεδόν με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου ο Κέιν κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Κέιν, για να έρθει η αντεπίθεση από το σύνολο του Μουρίνιο.

Οι ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να απειλούν, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα ανάμεσα στον Ντιέγκο Κόστα και τους παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων για την αντιαθλητική συμπεριφορά του.

Eτσι λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια ο Τέρι βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή για να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Τσέλσι και αυτό φάνηκε από το 56ο λεπτό όταν ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε αριστερά στην περιοχή του Γιορίς, δοκίμασε το σουτ, και αφού η μπάλα κόντραρε στον Γουόκερ και μπέρδεψε τον Γάλλο τερματοφύλακα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Το παιχνίδι τελείωσε με τους «μπλε» να κάνουν συντήρηση του χρόνου που είχε απομείνει και τα «σπιρούνια» να επιχειρούν κάποιες απέλπιδες προσπάθειες για να ξαναμπούν στο ματς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy