Τζένη Γαϊτανοπούλου, Κλυταιμνήστρα, Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Τζένη Γαϊτανοπούλου, Κλυταιμνήστρα, Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα στο Θέατρο Ριάλτο στις 6 Φεβρουαρίου

“Γνωρίζετε την ιστορία μου. Σκότωσα αυτόν τον άντρα μ’ ένα μαχαίρι, μέσα στο μπάνιο, με τη βοήθεια του αξιολύπητου εραστή μου”.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του κυπριακού θεάτρου, Τζένη Γαϊτανοπούλου, επιστρέφει στη σκηνή. Ερμηνεύει το ρόλο της Κλυταιμνήστρας, η οποία είναι ακόμα ζωντανή. Έχει γεράσει και ζει μόνη με τα φαντάσματα του παρελθόντος της, τη νεκρή της κόρη, Ιφιγένεια, και τον ίδιο της τον εαυτό, τότε που ήταν ακόμη νέα, τη μέρα του φόνου. Καλείται να παρουσιαστεί σε δίκη για το έγκλημά της. Μπροστά στους «δικαστές», τους θεατές του θεάτρου, θα μιλήσει για το φόνο που διέπραξε και τα αίτιά του, το φόνο που σαράντα χρόνια τώρα προσπαθεί να ξεχάσει.

“Ήλθατε εδώ με το σκοπό να επαναληφθεί η σκηνή του φόνου μπρος στα μάτια σας πιο γρήγορα απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, ν’ αφιερώσετε το πολύ μερικές ώρες για να μ’ ακούσετε να κλαίω”

Συντελεστές Συγγραφέας: Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, Μετάφραση: Μαρία Φωστιέρη Σκηνοθεσία/Διασκευή/Σκηνικά & Κοστούμια: Μάριος Μεττής, Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη

Ερμηνεύουν: Τζένη Γαϊτανοπούλου, Μάριος Μεττής, Χριστίνα Κωνσταντίνου

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy