UEFA: “Ιστορική μέρα για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο”

Ως ιστορική μέρα για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.

Ο κ. Σέφεριν μιλούσε στη διάρκεια του επίσημου καλωσορίσματος των εκπροσώπων των 55 Ομοσπονδιών μελών της UEFA που θα συμμετάσχουν σήμερα στην πρώτη κλήρωση της νέας διοργάνωσης Εθνικών Ομάδων, του Πρωταθλήματος των Εθνών. Το επίσημο καλωσόρισμα πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Κύπρου.

Την ΚΟΠ θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Χάρης Λοϊζίδης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων Άδωνις Προκοπίου.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στη σημερινή κλήρωση θα είναι όλοι σχεδόν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ομάδων καθώς και παλιές δόξες του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιήσουν την κλήρωση όπως ο Λουίς Φίγκο και ο Ντέκο.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο μας. Εδώ στη Λοζάνη, με την κλήρωση του  1ου Πρωταθλήματος των Εθνών γράφεται ιστορία και πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς που τόλμησαν να σκεφτούν αυτή τη σημαντική καινοτομία στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων.

Είναι μια σημαντική στιγμή για τους φιλάθλους, τις Εθνικές ομάδες, τους ποδοσφαιριστές», ανέφερε ο κ. Σέφεριν για να προσθέσει:

«Πλέον, ο κάθε αγώνας θα έχει τη δική του σημασία. Όλες οι ομάδες θα έχουν σημαντική κίνητρα, όλες οι ομάδες δικαιούνται να ονειρεύονται ότι μπορούν να προκριθούν στην τελική φάση του EURO.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία για την επιτυχία της νέας διοργάνωσης η οποία αποτελεί πρότυπο και για τις υπόλοιπες ηπείρους. Μας περιμένει μια φανταστική διοργάνωση. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy