Β. Παπαδόπουλος: Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΠτΔ για προεκλογικούς σκοπούς

Tο ΑΚΕΛ “επιμένει να κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά για προεκλογικούς λόγους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εθνική μας υπόθεση», αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση τοποθετείται για τα ερωτήματα που το ΑΚΕΛ θέτει για το άτυπο έγγραφο του ΓΓ του ΟΗΕ στο δείπνο στην Ελβετία.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «το έγγραφο αυτό ξεκάθαρα και με διευκρίνιση του ιδίου του ΓΓ του ΟΗΕ μετά από ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το δείπνο δεν συνδεόταν με την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά στο μονοσέλιδο αυτό άτυπο έγγραφο διατυπώνονταν εισηγήσεις υπό τη μορφή τίτλων για την αρχιτεκτονική επιπέδων παρακολούθησης και εφαρμογής της λύσης».

Προσθέτει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ίδια ώρα που παρέλαβε το έγγραφο το απέστειλε μέσω συνεργατών του για απόψεις σε τέσσερα μέλη της ομάδας στήριξης διαπραγματευτή, που ασχολούνταν με θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και εφαρμογής της λύσης».

Επίσης, συνεχίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε τις επισημάνσεις και κάποιες ενστάσεις αυτών των μελών, τις κατέθεσε την ίδια ώρα στο δείπνο».

Αναφέρει, περαιτέρω, ότι «όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, o ίδιος και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, κατέθεσαν τις απόψεις τους, ενώ η Τουρκία αρνήθηκε να το συζητήσει.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διερωτάται «πώς θα μπορούσε να συζητηθεί η αρχιτεκτονική της εφαρμογής και παρακολούθησης της λύσης χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συζήτηση που ήταν σε εξέλιξη για το πλαίσιο Γκουτέρες και ειδικότερα για την κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων ήταν στην κορύφωση της και δεν υπήρχε συμφωνία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy