Βαριά ποινή σε 32χρονο για εμπορία κάνναβης

Ποινή φυλάκισης 11 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 32χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Μαΐου, μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ στο Σούνι της Επαρχίας Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνούσε συνολικά τα 26 κιλά.

Ο 32χρονος, που εργαζόταν στις υγειονομικές υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων, παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρία ακόμη πρόσωπα, τα οποία δεν παραδέχονται ενοχή και η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τον 35χρονο αδελφό του, που εργαζόταν ως αστυνομικός στις Βρετανικές Βάσεις, την 33χρονη σύζυγο του, καθώς κι ένα ακόμη πρόσωπο, που είναι διευθυντής εταιρείας αποθηκών. Οι δυο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ η 33χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αφού πρέπει να περιποιείται το τριάμισι μηνών βρέφος της.

Η επιχείρηση της ΥΚΑΝ, στις 15 Μαΐου, έγινε μετά από πληροφορίες ότι ο 32χρονος και ο 35χρονος θα αποθήκευαν στην οικία του δεύτερου μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν ο 32χρονος στάθμευσε το όχημα του στην οικία του αδελφού του και ακολούθως αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, προσπάθησε να διαφύγει, βάζοντας όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δυο αστυνομικά οχήματα και να τραυματίσει ελαφρά αστυνομικό.

Ακολούθησε η σύλληψη του και έρευνα στο όχημα όπου εντοπίστηκαν σε αυτό 5 κιβώτια τα οποία περιείχαν 26 κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης, 860 γραμμάρια ρητίνη κάνναβης και 1 κιλό και 160 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης.

Στο σπίτι βρισκόταν εκείνη την ώρα μόνο η σύζυγος του 35χρονου, με τη συγκατάθεση της οποίας έγινε έρευνα, όπου και εντοπίστηκε σε ερμάρι του υπνοδωματίου ποσότητα ρητίνης κάνναβης, βάρους 480 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ακολούθως συνελήφθη και ο 35χρονος όταν έφτασε στην οικία του, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε εγκαταλείψει νωρίτερα το κινητό του σε συγκεκριμένο υποστατικό, όταν ενημερώθηκε για την παρουσία των αστυνομικών. Το κινητό εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο μαζί με τα κινητά των υπολοίπων υπόπτων.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, που είναι διευθυντής εταιρείας αποθηκών, είχε συλληφθεί μετά από μαρτυρία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy