Βάρβαροι πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 σκύλους

Ως βάρβαρη και αδικαιολόγητη πράξη καταδίκασε σήμερα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου το περιστατικό με τον πυροβολισμό 13 σκύλων.

Το Κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι “αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα είναι ασταθή, χωρίς κανένα ίχνος συμπάθειας και συμπόνιας απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα”.

Αναφέρει, επίσης, ότι το Κόμμα επικοινώνησε αμέσως με τον εκπρόσωπο τύπου των Βρετανικών Βάσεων και ζήτησε πληροφόρηση για την πορεία των εξετάσεων και ανακρίσεων σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα σκυλιά δολοφονήθηκαν με ειδικό όπλο” το οποίο, όπως καταγγέλει το Κόμμα χρησιμοποιείται μόνο στα σφαγεία, έχει ειδική μεταλλική βελόνα και με καψούλι δημιουργείται η ωστική ενέργεια.

“Το όπλο αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για σκοπούς προ αναισθησίας των ζώων. Στην περίπτωση αυτή απλά οι δολοφόνοι το χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τα σκυλιά”, αναφέρεται.

Η αξία των σκύλων υπολογίζεται στις 30,000 ευρώ.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων αλλά και τον Διευθυντή της Αστυνομίας των βάσεων όπως διερευνήσουν αυτή την υπόθεση με την ίδια σοβαρότητα που διερευνούνται υποθέσεις ανθρώπων που έχουν εγκληματήσει σε άνθρωπο.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy