Βερολίνο: Αν και ανησυχεί δεν καταδικάζει ξεκάθαρα την Τουρκική επέμβαση στο Αφρίν

Η γερμανική κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αρνήθηκε να καταδικάσει ανοιχτά τις ενέργειες της Άγκυρας.

Στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ, ρωτήθηκε για το εάν η κυβέρνηση της καταδικάζει την κατάληψη του Αφρίν από τους Τούρκους.

Όπως απάντησε «η κυβέρνηση μας παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις. Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας αυτές στον ΟΗΕ και έχουμε ζητήσει από τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην κλιμακώσουν τη βία και να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό, στον οποίο και πρέπει να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια. Η Τουρκία γνωρίζει τις θέσεις μας και έχουμε ζητήσει από την Άγκυρα να τηρηθεί η  κατάπαυση του πυρός που έχει συμφωνηθεί».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, είπε πως «παρακολουθούμε με ανησυχία τις ειδήσεις για λεηλασίες και βανδαλισμούς στο Αφρίν και έχουμε καλέσει την Τουρκία να τηρήσει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Oι δύο εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, ρωτήθηκαν επανειλημμένα για το εάν καταδικάζουν ή όχι την τουρκική επέμβαση στο Αφρίν, ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν να δώσουν σαφή απάντηση και παρέπεμψαν στις ανωτέρω δηλώσεις τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy