Βγενόπουλος: Μηνύει τον εαυτό του για να μην ανακριθεί Κύπρο

Σε μια νομική μεθόδευση, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους στοχεύει στο να μην ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές ο Βγενόπουλος αλλά και να μην παραδοθούν οι συνεργάτες του Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος οι οποίοι καταζητούνται, καταφεύγει ο Αντρέας Βγενόπουλος.

Ο Βγενόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε μήνυση (είναι άγνωστο αν το έχει κάνει ως φυσικό πρόσωπο ή ως Όμιλος MIG), ζητώντας να ερευνηθεί αν κάποιοι διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών του Ομίλου και της Λαϊκής Τράπεζας. Στην πραγματικότητα δηλαδή ζητά να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα.

Σε περίπτωση που η Εισαγγελία αποφανθεί πως οι Βγενόπουλος, Μπουλούτας και Φόρος είναι ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος, τότε θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ίδιες πράξεις στην Κύπρο αποτελούν κακούργημα.

Σε περίπτωση άσκησης δίωξης, ο Βγενόπουλος θα αρνηθεί να ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές (το Συμβούλιο Εφετών έχει αποφασίσει να ανακριθεί) και θα πει πως η υπόθεση εξετάζεται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι αντιμέτωπος με ένα πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί.

Οι δε συνεργάτες τους, μπορούν μέσω δικηγόρου να αποτανθούν στις Κυπριακές Αρχές και να δηλώσουν πως δεν πρόκειται να πάνε στη δίκη που ξεκινάει στην Κύπρο παρά την καλή τους διάθεση, επειδή υπάρχει σχετική έρευνα για το ίδιο αδίκημα στην Ελλάδα το οποίο έχει παραγραφεί.

Σε περίπτωση, λένε νομικοί, που η Εισαγγελία δεν ασκήσει δίωξη, τότε θα χρησιμοποιήσουν την «αθωότητά» τους απέναντι στις Κυπριακές αιτιάσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Βγενόπουλος χρησιμοποιεί το ίδιο νομικό κόλπο. Όταν ξεκίνησε η δικαστική έρευνα στην Κύπρο για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από τη Λαϊκή επί εποχής Βγενόπουλου, ο όμιλος MIG, έκανε μήνυση ζητώντας να ερευνηθεί η υπόθεση. Η έρευνα αυτή ήταν που αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη υπέρ του Βγενόπουλου.

Αυτή τη φορά τη νέα μήνυση Βγενόπουλου εξετάζει η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία δεν είναι άσχετη με την υπόθεση Βγενόπουλου

koutipandoras.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy