Video: Όταν ο Γιωρκάτζης υποσχόταν Πλατεία Ελευθερίας καλοκαίρι του 2017

Κύριε Γιωρκάτζη καιρός να δείξετε ευθιξία

Αλήθεια, θυμάστε με τι σιγουριά ο κ. Γιωρκάτζης δήλωνε ότι η Πλατεία Ελευθερίας θα ολοκληρωθεί αρχές του 2017;

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος Λευκωσίας, φαίνεται να ξεγέλασε τους πολίτες, κατά την προεκλογική περίοδο, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2017. Όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι το έργο ολοκληρώνεται -αν όλα πάνε καλά- το 2019.

Ο κ. Γιωρκάτζης, το 2016 ενώ ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του Σίγμα,  ο κ. Σταυρινίδης τον “προκάλεσε” να δεσμευτεί ενώπιον των πολιτών ότι αν η Πλατεία Ελευθερίας δεν ολοκληρωθεί κατά την ημερομηνία την οποία ισχυριζόταν (αρχές του 2017), τότε, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο κ. Γιωρκάτζης δεν άντεξε να μην «σκάσει» στα γέλια με τα «αστειάκια» (κατ΄αυτόν) του κ. Σταυρινίδη, και με υπεροπτικό ύφος είπε «νομίζω υπερβάλλουμε λίγο».

Μα κύριε Γιωρκάτζη προς τι όλη αυτή η σιγουριά και η υπεροψία; Και τώρα που φτάσατε στο σημείο να γελοιοποιηθείτε με τις δηλώσεις του τότε, και με τις πληροφορίες του σήμερα που δείχνουν ότι το έργο δεν θα τελειώσει στο σύντομο μέλλον, τι θα γίνει;

Θα πρέπει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να δείξετε ότι έχετε έστω και λίγο το αίσθημα της ευθιξίας.

Κάτι θα ήξερε ο. κ. Γιωρκάτζης όταν γέλασε αντί του να δεσμευτεί, στην πρόκληση του κ. Σταυρινίδη για παραίτηση σε περίπτωση που η Πλατεία δεν θα ολοκληρωνόταν.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ξεκίνησε από τον Φλεβάρη του 2012. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Γιωρκάτζης, για χάρη της «καρέκλας» καυχιόταν για την ολοκλήρωση του έργου μέσα στον επόμενο χρόνο δηλαδή το 2017 και σήμερα βάσει πληροφοριών, διαπιστώνεται ότι ίσως ολοκληρωθεί τελικά το 2019.

Κ. Α.

Πάει για το 2019 η Πλατεία Ελευθερίας

Η πλατεία Ελευθερίας δεν τελειώνει ούτε το 2017 ούτε το 2018 αλλά, αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί το 2019. Οι ανησυχίες προέκυψαν ύστερα από επιτόπια επίσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) στην πλατεία και την ενημέρωση της οποίας έτυχαν τα μέλη της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy