Βίντεο από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά την Ιαπωνία (Vid)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο, τα οποία αποτυπώνουν τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά την Οσάκα της Ιαπωνίας.

Εικόνες που αναμεταδίδονταν απευθείας εικόνιζαν σωλήνες του δικτύου υδροδότησης να έχουν σπάσει κι ένα σπίτι στις φλόγες μετά το σεισμό, που έπληξε τη δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική μητρόπολη λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης.

Πολλά σπίτια κατέρρευσαν, τμήματα του οδοστρώματος υποχώρησαν, ενώ πολλά τρένα σταμάτησαν.

Ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, πάνω από 200 τραυματίες και προκάλεσε πολλές καταστροφές. Οι νεκροί είναι ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, το οποίο καταπλακώθηκε από τοίχο την ώρα που πήγαινε στο σχολείο, ένας 80χρονος, που επίσης καταπλακώθηκε από τοίχο και ένας 85χρονος ο οποίος σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του η βιβλιοθήκη του σπιτιού του.

Πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό τόσο στην επαρχία της Οσάκα όσο και στην γειτονική Χιογκό.

«Κοιμόμασταν και ο σεισμός μας ξύπνησε απότομα. Ήταν πολύ τρομακτικό γιατί αυτός είναι ο πρώτος μου σεισμός. Νόμιζα ότι ήταν εφιάλτης γιατί είχα μπερδευτεί πολύ», είπε μια 19χρονη Αμερικανίδα στο Reuters, οποία διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στην Οσάκα όταν έγινε ο σεισμός. «Το κούνημα ήταν πολύ μεγάλο», πρόσθεσε, ενώ όπως είπε σήμαναν αμέσως συναγερμοί στο ξενοδοχείο, ενώ από το μεγάφωνο ακουγόταν κάποιος που έλεγε στους ενοίκους να μείνουν μακριά από τα παράθυρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας και αν και το μέγεθός του δε θεωρείται ασυνήθιστο, το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 13 χιλιομέτρων, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς και καλούν τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή.

https://youtu.be/0lZS0qQxbYM

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy