Βιρτζίνια: Ένας νεκρός από συμπλοκές ακτιβιστών και ακροδεξιών

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 34 τραυματίστηκαν από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν χθες στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Η τοπική αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσει τη σύγκρουση των δύο πλευρών. Όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών. Οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη του 20χρονου Τζέιμς Άλεξ Φιλντς που φέρεται να είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έπειτα από τις χθεσινές αιματηρές συγκρούσεις.

Μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy