Βολές κατά του προεδρικού με αφορμή το Eurogroup

Η διεκδικητική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έφερε έστω και ένα μικρό θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ψεσινού Eurogroup.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι σε αντιδιαστολή με την ελληνική κυβέρνηση, η κυπριακή και ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποχώρησαν με τη μεγαλύτερη ευκολία στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι η Κύπρος πρέπει να παραδειγματιστεί από την Ελλάδα και να διεκδικήσει έστω ανώδυνα αιτήματα για το μνημόνιο όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Όμως, τόνισε, η κυβέρνηση όπως έχει πολλές φορές διακηρύξει, εκτός από τις απαιτήσεις της τρόικας, είναι και η ίδια ιδεολογικά προσανατολισμένη προς τις πολιτικές της λιτότητας.

Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, λέει η Κυβέρνηση

Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι ιδιαίτερα θετική και σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η θέση της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ διασφαλίζεται και η προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εξυγίανση λαμβάνει νέα ώθηση.

Πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς στόχους που και στην Κύπρο, εδώ και δύο χρόνια, με συλλογικότητα και υπευθυνότητα υπηρετούμε.

Πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς στόχους τους οποίους ακολουθώντας- χωρίς τυμπανοκρουσίες, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία μας και με την υποστήριξη του κυπριακού λαού – έχουμε πετύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Η Κυβέρνηση με διεκδικητικότητα και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του κυπριακού λαού εργάζεται προς την κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης της κυπριακής οικονομίας και της επιστροφής σε συνθήκες πλήρους ομαλότητας.

Γ. Ομήρου: Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε…

Η χθεσινή καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, εκτιμά ο πρόεδρος της βουλής.

Μιλώντας στην Πάφο ο κ. Ομήρου ανέφερε πως η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε, όσον κι αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους να εκμηδενίσουν την προσπάθεια.

Από την άλλη πρόσθεσε, ακόμη και χθες, η Γερμανία και οι χώρες που τη στηρίζουν συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ηγεμονικό και κάποιες φορές απαξιωτικό έναντι της Ελλάδας.

Είναι σημαντικό , είπε ο κ Ομήρου, ότι η Ελλάδα θα καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα προβάλει, και όχι το κλιμάκιο της Τρόικα, που από την εμπειρία της Κύπρου, αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα κάθε οικονομίας.

Ικανοποιημένος ο ΔΗΣΥ

Ικανοποίηση εκφράζει ο ΔΗΣΥ για τη συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η απόφαση έχει διπλή σημασία διότι εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα αποφεύγει την εθνική περιπέτεια παραμένοντας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, προστίθεται, αυτή η “ενδιάμεση” συμφωνία αποδεικνύει ότι με καλή θέληση και υπευθυνότητα μπορούμε μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να βρούμε δρόμο που να επιτρέπει να αντιμετωπισθούν ιδιαίτερα προβλήματα και ταυτόχρονα να διαφυλάσσει την κοινή ευρωπαϊκή πορεία.

Η θέση του ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας στο  Eurogroup και την αποδοχή του αιτήματος της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Άθως Αντωνιάδης ανέφερε ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε είναι ένας συμβιβασμός. Η Ελλάδα είπε,  σίγουρα δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά πήρε αρκετά έτσι ώστε να της δοθεί χρόνος και μια δεύτερη ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy