Βουλευτές στις θαλασσινές σπηλιές Πέγειας

Στο μικροσκόπιο κλιμακίου της Κομισιόν για το περιβάλλον οι κυπριακές Αρχές

Επιτόπια επίσκεψη και υπό τις διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησαν χθες βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών Πέγειας.

«Έχουν και αυτοί το δίκαιό τους» ανέφερε στη «Χ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδάμος Αδάμου σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Πέγειας, οι οποίοι ζήτησαν να συνεχιστούν οι αναπτύξεις στην περιοχή. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Αδάμου, εξηγήθηκε στους διαμαρτυρόμενους ότι οι αναπτύξεις πρέπει να είναι συμβατές και να προστατεύεται το περιβάλλον. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, οι βουλευτές είδαν όλη την περιοχή κατά την πολύωρη επίσκεψή τους διαπιστώνοντας πως κάποιες αναπτύξεις έλαβαν άδειες βάσει της αλλαγής πολεοδομικών ζωνών το 2008, ενώ άλλες έγιναν παράνομα και αποτελούν πρόκληση καθώς επηρεάζουν εξόφθαλμα το περιβάλλον.

Ο κ. Αδάμου είπε ακόμα πως η Βουλή αναμένει εξηγήσεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για τα μέτρα που εξήγγειλαν για προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς και το αποτέλεσμα της Μελέτης Δέουσας Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον η οποία αφορά όλη την περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια και ακολούθως θα επανέλθει για να συζητήσει το θέμα. Στην Κύπρο κλιμάκιο της Κομισιόν Στο μεταξύ, στην Κύπρο βρίσκεται από χθες Κλιμάκιο της Κομισιόν από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος για να συζητήσει με τις κυπριακές Αρχές και να εξετάσει ζητήματα περιβάλλοντος. Θα επικεντρωθούν κυρίως σε υποθέσεις παραβάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρωτίστως θα εξετάσουν την υπόθεση διαχείρισης των αποβλήτων στην οποία η Κύπρος παρανομεί, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται και καταγγελίες για τις αναπτύξεις στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy