Βουλευτής του ΑΚΡ επιτίθεται στον Ακιντζί

Σκληρά καταφέρθηκε εναντίον του νέου Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, AKP, Μπουρχάν Κουζού, καλώντας τον “αν του αρέσουν πολύ οι Ε/Κ να πάει να ζήσει στην ε/κ πλευρά”.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι A Haber, ο Τούρκος βουλευτής είπε: «Εμείς αναγνωρίσαμε την ‘ΤΔΒΚ’ ως κράτος. Αυτό είναι άλλο θέμα. Το δίκαιο της αδελφοσύνης, η ενότητα δεν χρειάζεται τέτοιες απρόσεκτες δηλώσεις. Αν η ε/κ πλευρά θέλει να έρθεις εσύ στην εξουσία πάει να πει κάτι πάει στραβά με σένα. Τόσο καθαρό».

Ο βουλευτής του AKP απευθυνόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί είπε: «Εσύ πρέπει να είσαι πιο κοντά σε μένα παρά στους Ε/Κ. Και λίγα είπε ο Πρόεδρος (Ερντογάν), τα άξιζε ο ‘πρόεδρος’ της ‘ΤΔΒΚ’ Μουσταφά Ακιντζί αυτά που του είπε”.

«Προσβάλλει τον Τ/κ λαό»

Απαντώντας, ο κ. Ακιντζί ζήτησε το σεβασμό της βούλησης των Τουρκοκυπρίων, σημειώνοντας ότι οι Τ/κ ενέκριναν και τον ηγέτη τους ως πρόσωπο και το όραμά του.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση-απάντηση στον βουλευτή του ΑΚΡ και πρόεδρο της επιτροπής συντάγματος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπουρχάν Κουζού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ύφος της δήλωσης ήταν άσχημο και απρεπές και αναφέρεται σε προσβολή όχι μόνο εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί αλλά και του τ/κ “λαού”.

Ο εμφανής λόγος γι` αυτή την προσβολή, προστίθεται, είναι ότι ο κ. Ακιντζί τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος ώστε οι Τ/κ να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των “θεσμών” τους και οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους να είναι βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό με αξιοπρέπεια.

Είναι φανερό, σημειώνεται, ότι ένα ψευδοκράτος που θα αυτοδιοικείται, σε μια ομόσπονδη Κύπρο στο μέλλον και εντός της ΕΕ, θα είναι σε μια πιο υγιή θέση. Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο κ. Ακιντζί, που θα βρίσκεται σε εποικοδομητική συνεργασία και συνεννόηση με την Τουρκία, είναι από τους Τ/κ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy