Βραβεύτηκε φιλμ κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Τη βράβευση του μικρής διάρκειας φιλμ «Η Λίμνη», της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πρακτορείων Επικοινωνίας, (EACA), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε, η Πρόεδρος της Συνέλευσης Anne Brasseur.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το φιλμ παρουσιάστηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, να σπάσουν την σιωπή τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Προέδρου της ΚΣΣΕ, αναφέρεται πως το φιλμ, που υπολογίζεται πως παρακολούθησαν περί τα έξι εκ. τηλεθεατών και ένα, περίπου, επιπλέον εκατομμύριο άνθρωποι διαδικτυακά, θεωρείται ως μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή πρωτοβουλία.

Γίνεται επίσης αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην επιτυχία της εκστρατείας η μέχρι πρότινος Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά στη ΚΣΣΕ, Επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στις δραματικές συνέπειες που η δύναμη της σιωπής σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να έχει, αφού όπως τονίζει, η σεξουαλική κακοποίηση, συχνά, προέρχεται από τον κύκλο εμπιστοσύνης των παιδιών.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy