Βραβείο που ανήκει σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους

Απόψε η βράβευση των Τ. Χατζηδημητρίου και A. Τuncay

«Το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη δεν δίνεται μόνο στον Τάκη Χατζηδημητρίου και σε μένα, τον Ali Tuncay…. Είναι ένα βραβείο που ανήκει στους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και σε όλους τους συνεργάτες μας…». Μέσω της «Χ» ο Αli Tuncay στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΑΚΕΛ και όπως δηλώνει το Βραβείο αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να προστατεύσει την πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου και ο Ali Τuncay, οι οποίοι είναι επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, βραβεύονται απόψε με το Βραβείο Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη που έχει θεσπίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε μια σεμνή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ, στο εστιατόριο Chateau Status, στη Λευκωσία.

Η δράση και η προσφορά τους για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Γέφυρα συνεργασίας και εμπιστοσύνης

Εκθειάζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο Ali Τuncay, με δηλώσεις του στη «Χ», αναφέρει ότι η Επιτροπή κατάφερε να κτίσει γέφυρα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών και συνεργατών της – Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

«Καταφέραμε να δείξουμε στους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους πως όταν συνεργαζόμαστε, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούν να παραχθούν πολλά θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελπίζω, πρόσθεσε, πως η συνεργασία των δύο κοινοτήτων στα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς θα είναι ένα παράδειγμα και για άλλες περιοχές…

Επεσήμανε ακόμη πως λαμβάνουν την υποστήριξη των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των περισσότερων πολιτικών κομμάτων κι από τις δύο κοινότητες και ευχήθηκε αυτή η στήριξη και υποστήριξη να συνεχιστεί.

Το μίσος δεν σώζει την πολιτιστική μας κληρονομιά

Με τη δέσμευση ότι η Τεχνική Επιτροπή θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, ο Ali Τuncay υποδεικνύει πως η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν σώζεται κατηγορώντας ο ένας τον άλλο αλλά με τη συνεργασία.

«Γνωρίζουμε», λέει, «ότι ως Τεχνική Επιτροπή έχουμε μεγάλη ευθύνη».

«Εχουμε», συμπληρώνει, «πολλά μνημεία τα οποία χρειάζονται συντήρηση και επείγουσα αποκατάσταση». «Ολοκληρώσαμε την πρώτη λίστα προτεραιοτήτων μας και τώρα αρχίζουμε δουλειά σε μια νέα λίστα με μνημεία, τα οποία χρήζουν αποκατάστασης…» επισημαίνει.

Να υπενθυμίσουμε πως την απόφαση για τη βράβευση του Τάκη Χατζηδημητρίου και του Αli Tuncay έλαβε η Επιτροπή του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη», η οποία αποτελείται από τους Δώρα Σωτηρίου (Πρόεδρος), Δάφνη Τριμικλινιώτη, Αριάνα Οικονόμου, Μαρία Καρσερά και Μίκη Κωστέα. Η απόφαση για τη βράβευση ήταν ομόφωνη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy