Βραζιλία: «Κύμα» επιθέσεων σε λουόμενους από σαρκοφάγα πιράνχας (vid)

Δεκάδες λουόμενοι στη Βραζιλία δέχθηκαν επιθέσεις από τα σαρκοφάγα πιράνχας.

Όλο και περισσότεροι παραθεριστές στην Praia de Cristo, στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας διαμαρτύρονται γιατί οι αρχές δεν έχουν κάνει όσα πρέπει προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις επιθέσεις των πεινασμένων πιράνχας.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Daily Mail, μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε το δάγκωμα ενός πιράνχας. Η 22χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λόγο της σοβαρής αιμορραγίας που υπέστη.

Δεκάδες είναι οι αντίστοιχες μαρτυρίες για επιθέσεις των λευκών πιράνχας.

«Ήμουν στο νερό μόλις για λίγα λεπτά όταν ένιωσα έναν οξύ πόνο όταν κοίταξα το πόδι μου ήταν γεμάτο αίματα και γύρω μου είχε συγκεντρωθεί ένα κοπάδι από αυτά τα ψάρια, έτρεξα και βγήκα έξω γρήγορα. Παραλίγο να χάσω το δάκτυλό μου, τόσο βαθύ ήταν το κόψιμο, το δάγκωμα είχε φτάσει μέχρι το κόκκαλο» δήλωσε ένα από τα θύματα.

Είναι εξοργιστικό ότι οι τοπικές αρχές, αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερώσει τον κόσμο, ενώ θα έπρεπε να έχουν αναρτήσει και προειδοποιητικές πινακίδες. Εδώ κολυμπούν οικογένειες με παιδιά, πρόσθεσε η ίδια.

Ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να αρνούνται ότι υπάρχει πρόβλημα. Σε μια άλλη περιοχή κοντά σε αυτή που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα με τις επιθέσεις των ανθρωποφάγων ψαριών, στη Tocantin, οι αρχές έχουν βάλει ειδικά δίκτυα που φτάνουν μέχρι τον βυθό του ποταμού, όμως τα πανίσχυρα σαγόνια των πιράνχας τα κατέστησαν άχρηστα.

Η μυρωδιά από τα φαγητά των εστιατορίων που βρίσκονται κοντά στην ακτή και τα αποφάγια που στο νερό, προσελκύουν τα ψάρια, λένε αρμόδιοι στην περιοχή.

Βέβαια η περιβαλλοντική κρίση και η αποψίλωση των δασών και η υπεραλίευση των ποταμών έχουν προκαλέσει τη διαταραχή στη διατροφική αλυσίδα με αποτέλεσμα το φαινόμενο να είναι πιο έντονο.

Τα πιράνχας είναι πολύ επικίνδυνα, μπορούν να μυρίσουν το αίμα από τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα μακρυά. Ενδεικτικό είναι ότι μπορούν να κατασπαράξουν μια αγελάδα και να αφήσουν μόνο τα κόκαλα μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σε αναλογία του μεγέθους τους, το δάγκωμά τους είναι πιο δυνατό συγκριτικά με αυτό του λευκού καρχαρία και τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό του αλιγάτορα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy