Βρες το φαβορί

341

Τους τρεις φιναλίστ για το αντιδραστικό εξ ονόματος λεγόμενο «βραβείο Ζαχάρωφ» ανακοίνωσε η Ευρωβουλή. Και αν έχετε απορία ποιο είναι το φαβορί, θα σας πω εγώ. Είναι η φασιστική ολιγαρχική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που ευθύνεται για τη φονική βία που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους φέτος.

Θα μου πείτε ότι δεν την είδατε στη λίστα. Είναι που η ΕΕ την βαφτίζει «δημοκρατική αντιπολίτευση»… Κατά τη συνήθη πρακτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Άουρα Λολίτα Τσάβες Ιξακουίκ, που αγωνίζεται κατά των εγκλημάτων των μονοπωλίων στη Γουατεμάλα και ο φυλακισμένος από το καθεστώς της Ερυθραίας, Νταβίτ Ισαάκ, μπροστά στις σκοπιμότητες που υπηρετούν βραβεία τύπου «Ζαχάρωφ» δεν μοιάζουν να έχουν πιθανότητα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις το «Ζαχάρωφ» βρίθει σκοπιμοτήτων: Απονέμεται είτε αντικομμουνιστικά είτε σε αντιπάλους άλλων κυβερνήσεων μη αρεστών στους ιμπεριαλιστές της Δύσης, ακόμη και τρομοκρατών (βλ. UCK).

Γκάνταλφ

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.