Βρετανία: Η λύση του Κυπριακού απαιτεί σκληρούς συμβιβασμούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι μια λύση του Κυπριακού απαιτεί σκληρές επιλογές και συμβιβασμούς.

Ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας στην Κύπρο για την πρόσφατη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες στην Κύπρο, αναφέρει ότι με πραγματική πολιτική θέληση, μια λύση είναι εφικτή.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το ΗΒ χαιρετίζει την πρόσφατη έκθεση του ΓΓ για την πρόοδο για λύση του Κυπριακού, ειδικότερα την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τα μέρη για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επαρκής βάση για επανάληψη των συνομιλιών.

Επιπλέον, προσθέτει ότι το ΗΒ υποστηρίζει έντονα μια συνολική, βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, η οποία να βασίζεται στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Μια λύση, αναφέρει η Υπάτη Αρμοστεία, η οποία θα απαιτεί σκληρές επιλογές και συμβιβασμούς. Αλλά με αληθινή πολιτική θέληση, πιστεύουμε ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί και να κτίσουμε πάνω στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στο Κραν Μοντάνα, για το καλό όλων των Κυπρίων και της ευρύτερης περιοχής.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υπάτη Αρμοστεία ευελπιστεί ότι άνδρες και γυναίκες και από τις δύο πλευρές θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στις διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Εθνη τις επόμενες βδομάδες και μήνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy