Βρετανικές Βάσεις: Προτεραιότητα η πάταξη λαθροθηρίας

Σε σειρά γραπτών ερωτήσεων από Βρετανούς βουλευτές για την παγίδευση αμπελοπουλιών στην περιοχή των βρετανικών βάσεων απάντησε ο Υφυπουργός Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης Μαρκ Λάνκαστερ.
 
Όπως σημείωσε, η αντιμετώπιση της παράνομης πρακτικής αποτελεί «μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες» της Διοίκησης των βρετανικών βάσεων.
 
«Η αστυνομία των περιοχών των κυρίαρχων βάσεων χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να στοχεύσει τα άτομα που εμπλέκονται στην παγίδευση πτηνών. Πέρυσι η Διοίκηση των βάσεων δίωξε ποινικά 78 άτομα», ανέφερε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτή Μισέλ Ντόνελαν.
 
Συμπλήρωσε ότι η Διοίκηση των βάσεων προέβη πέρυσι συνολικά σε 39 μεγάλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης διχτυών, επιχειρήσεις που θα συνεχιστούν και με τη χρήση drones.
 
Ο κ. Λάνκαστερ αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επιβολή προστίμων σε 14 λαθροθήρες από το δικαστήριο των βάσεων στη Δεκέλεια και ποινών φυλάκισης με αναστολή σε έξι από αυτούς.
 
Σε πρόσθετες ερωτήσεις από τις βουλευτές Ντέιντρε Μπροκ και Μάντλιν Μουν, ο Υφυπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι λαμβάνονται μέτρα και για τον περιορισμό των ακακιών που χρησιμοποιούνται από τους λαθροθήρες – είτε με την υλοτόμησή τους είτε με τη διάλυση σωληνώσεων άρδευσής τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy