Βρέθηκε υποβρύχιο του Εσκομπάρ – Έτσι μετέφερε κοκαΐνη και εκατομμύρια λεφτά

Με τα υποβρύχια, ο Πάμπλο Εσκομπάρ μετέφερε την κοκαΐνη και πολλά από τα εκατομμύρια της αμύθητης περιουσίας του, για την οποία υπάρχουν φήμες πως μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρώην πράκτορες της CIA κατάφεραν να εντοπίσουν ένα από τα υποβρύχια που χρησιμοποιούσε ο «βαρώνος της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ, για να μεταφέρει τις τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης από την Κολομβία στο Πουέρτο Ρίκο, για να τις περάσει στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», οι δύτες που εργάζονται για την ανεύρεση του υποβρυχίου «βούτηξαν» σε μία άγνωστη τοποθεσία στα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας. Ντοκιμαντέρ του Discovery Channel παρακολουθεί την πορεία των δυτών κατά την αναζήτηση της περιουσίας του Εσκομπάρ. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δύτες φαίνονται να μην καταφέρνουν να βρουν κάποιο αντικείμενο αξίας ή ένδειξη χρημάτων. Παρόλα αυτά, η ομάδα των δυτών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μετατοπίσεις του βυθού μετά από τόσα χρόνια έχουν μετακινήσει τα συντρίμμια που υποβρυχίου και ίσως τα χρήματα βρεθούν κάπου κοντά. Οι προσδοκίες αυτής της ανακάλυψης είναι μεγάλες, καθώς μπορεί να βγουν στην επιφάνεια στοιχεία για την αμύθητη περιουσία του, που φημολογείται στα 50 δις δολάρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy