Βρήκε τα €200.000 και αποφυλακίζεται αύριο ο Άκης

Τελικά, μετά από πολλές παλινωδίες με την ανεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων, αποφυλακίζεται αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ, που απαιτούνται, ως εγγυοδοσία, για την αποφυλάκιση του.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μία ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματος του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για μείωση του ποσού της εγγυοδοσίας, που του είχε επιβληθεί από το ίδιο δικαστήριο στις 5 Απριλίου.

Όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους του, το ποσό για την αποφυλάκιση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συγκέντρωσαν φίλοι και πρώην συνεργάτες του. Ο ίδιος, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω στις 60 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, 77 ετών σήμερα, αποφυλακίζεται για λόγους υγείας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφορικού. Εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών για αποδοχή προϊόντος προερχόμενου από εγκληματική δραστηριότητα – δηλαδή έλαβε μίζες για να συνηγορήσει ως υπουργός για αγορά συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Η δίκη συνεχίζεται τώρα στο Εφετείο Αθηνών σε δεύτερο βαθμό.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι υποχρεωμένος, βάσει των όρων αποφυλάκισης του, να παραμένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση, και δεν επιτρέπεται να εξέλθει της χώρας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy