Wikileaks: Η ΕΕ ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση για παράτυπη μετανάστευση

Η Wikileaks υποστηρίζει πως η Ευρώπη ετοιμάζεται α πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να βάλει φρένο στην είσοδο των παράτυπων μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες, όλα αυτά επικαλούμενο απόρρητα έγραφα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η συγκεκριμένη πρόταση έχει γίνει αποδεκτή από 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης στο τεράστιο θέμα της μετανάστευσης. Συνοπτικά στα έγγραφα που φιλοξενεί η Wikileaks αναφέρεται πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση για έναν χρόνο στη Αφρική και θα έχει στόχο τους δουλεμπόρους και όχι τους πολίτες.

 

 

 

 

Ωστόσο, η διεθνής γνώμη προβάλλει ανησυχία για την απόφαση, ιδιαίτερα μετά την απώλεια των χιλιάδων ζωών στη Μεσόγειο και θεωρεί πως ένα τέτοιο μέτρο θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των θυμάτων. Ενώ, τονίζεται πως το πρόγραμμα με την ονομασία EUNAVFOR Med θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούνιο.

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι πνίγηκαν φέτος στη Μεσόγειο, 20 φορές περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα, η Ιταλικές αρχές εκτιμούν πως περισσότεροι από 200.000 μετανάστες περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλοία και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές αρχές.

Την ίδια στιγμή, μετά τη διαρροή των εγγράφων υποστηρίζεται πως ο ρόλος των στρατιωτικών πλοίων θα είναι να παρέχουν ασφάλεια στα πλοία της επιχείρησης Frontex για τη διάσωση των μεταναστών.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί από τις νέες πληροφορίες και τονίζουν πως τα κράτη οφείλουν αν προστατέψουν με κάθε κόστος την ανθρώπινη ζωή.

news247.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy