#WithRefugees: Φεστιβάλ στη Λάρνακα για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Ιουνίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το φεστιβάλ διοργανώνουν οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών – MiHub, CARITAS Λάρνακας, OASIS και Cyprus Refugee Solidarity, με στόχο να γιορτάσουν το θάρρος και την ανθεκτικότητα των προσφύγων, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018. Το φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και με την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο».

Στόχος του φεστιβάλ, προστίθεται «είναι να τιμήσει τους ξεχωριστούς πολιτισμούς και τη συμβολή των προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία, μέσω παραδοσιακών εδεσμάτων από μέλη των κοινοτήτων των προσφύγων, χειροτεχνίες, περίπτερα ενημέρωσης, δραστηριότητες για τα παιδιά και μπουτίκ ομορφιάς υπό τη συνοδεία παγκόσμιας μουσικής. Με αυτό τον τρόπο το φεστιβάλ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ της τοπικής κοινότητας και της κοινότητας των προσφύγων στη Λάρνακα».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ στο χώρο της εξέδρας στη Λεωφόρο Αθηνών, στις Φοινικούδες στη Λάρνακα. Κύριοι ομιλητές θα είναι εκπρόσωπος από το γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας και η Αιμιλία Στροβολίδου, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα [email protected].

larnaka

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy