Ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Βουλής ο Περδίκης

Η Πολιτική Επιτροπή των Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Περδίκη, να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής με βάση την πρόταση του 2011 που προνοούσε εναλλαγή στη μέση της θητείας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, «ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης θέτει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Βουλής στη διάθεση των υπολοίπων κομμάτων στη βάση της πρότασης του 2011, που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας».

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, «η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι το 2011» και «στοχεύει στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων πέραν του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων». «Αφού το μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ αποποιείται της υποψηφιότητας για την προεδρία της Βουλής, απομένουν τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα στη Βουλή και στην κοινωνία», προσθέτουν

«Η πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό κέντρο που μπορεί να βάλει φρένο στις διαθέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι ώρα για συνεργασία και ωριμότητα από όλες τις δυνάμεις του κέντρου που έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ατζέντες για το ευρύτερο καλό και να δώσουν πειστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Τέλος, η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε όπως «συνεχιστεί η συνεργασία Πολιτών-Οικολόγων και να προετοιμαστεί το παγκύπριο συνέδριο για την καταστατική τροποποίηση και την έγκριση των προγραμματικών θέσεων του κινήματος».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy