Ξανά στον δρόμο οι Τ/κ της πλατφόρμας Reddediyoruz

Μπροστά από τη «βουλή» στα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, βρίσκεται αυτή την ώρα η πλατφόρμα «Απορρίπτουμε».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται ενόψει της απόφασης που αναμένεται να ανακοινωθεί από το “συνταγματικό δικαστήριο” επί της “νομοθεσίας” για την ίδρυση και λειτουργία “γραφείου” συντονισμού για θέματα αθλητισμού και νεολαίας του τουρκικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα.

Ο Ζεκί Τσελέρ, βουλευτής του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και υποστηρικτής της πλατφόρμας, δήλωσε πως ο αγώνας γίνεται για ένα «λαμπρό μέλλον». Οι νέοι, είπε, έχουν πολλά να πουν και πρόσθεσε πως δεν θα αφήσουν να λειτουργήσει το «γραφείο» συντονισμού, ακόμα και αν ανοίξει.

Η ‘βουλή’, είπε, θα μετανιώσει που δεν έλαβε υπόψιν της τη νεολαία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα στην κατεχόμενη Λευκωσία η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” ενόψει της απόφασης που αναμένεται να ανακοινωθεί από το “συνταγματικό δικαστήριο” επί της “νομοθεσίας” για την ίδρυση και λειτουργία “γραφείου” συντονισμού για θέματα αθλητισμού και νεολαίας του τουρκικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα.

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέπεμψε τη “νομοθεσία” που πέρασε η λεγόμενη βουλή τον περασμένο Ιούνιο, θεωρώντας πως αυτή περιέχει άρθρα που παραβιάζουν το “σύνταγμα” του ψευδοκράτους.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κυρίως νεαρά άτομα, πορεύονται προς τη “βουλή”.

“Απορρίπτουμε το γραφείο συντονισμού”, “αυτό είναι μόνο η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται” είναι κάποια από τα συνθήματά τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy