Ξεκίνησαν τη λάσπη κατά του ΑΚΕΛ

Ο Λιλλήκας αποδέχεται την πρόταση των Οικολόγων για κοινή υποψηφιότητα

Για πόλεμο λασπολογίας και διαβολής από διάφορους, προφανώς ανησυχούντες, για τις επιλογές του κόμματος για τις προεδρικές κατήγγειλε χθες το ΑΚΕΛ με αφορμή την ονοματολογία που υπάρχει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι υπάρχει ακόμα διαδικασία συζήτησης για τις επιλογές που θα κάνει σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και διαβεβαιώνει τον κόσμο του ΑΚΕΛ αλλά και ευρύτερα την κοινωνία, ότι το ΑΚΕΛ, «όταν θα πάρει τις αποφάσεις του, θα δώσει απαντήσεις για όλους και για όλα».

Το ΑΚΕΛ καλεί τον κόσμο του αλλά και ευρύτερα την κοινωνία να κλείσει τα αυτιά στη λασπολογία και στη διαβολή, γιατί τέτοιες απαράδεκτες μέθοδοι, όπως αναφέρει, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν την πολιτική ζωή του τόπου πολύ χαμηλά, «και εμείς δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό τον κατήφορο που κάποιοι θέλουν να μας βάλουν», σημειώνει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εντός της εβδομάδας αναμένεται ότι θα συνέλθει εκ νέου το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, κατά τη συζήτηση που έγινε στην Κεντρική το περασμένο Σάββατο εξετάστηκαν διάφορα σενάρια για τη στρατηγική του κόμματος στις Προεδρικές αλλά και για πιθανές υποψηφιότητες. Αυτό που επικράτησε είναι ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει να κερδίσει αυτές τις εκλογές, προκρίνοντας έτσι το σενάριο που δίνει την εξουσιοδότηση στο Πολιτικό Γραφείο να διεξάγει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις για μια νικηφόρα υποψηφιότητα που να μην ανήκει κατ’ ανάγκη στο χώρο του ΑΚΕΛ και η οποία να μπορεί να διεμβολίσει και σε άλλους πολιτικούς χώρους από το κέντρο και τη δεξιά, αποκτώντας πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία των πολιτών.

Μετά τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα κληθεί να ετοιμάσει πρόταση που θα πάει στις ομάδες βάσης, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί σε παγκύπρια συνδιάσκεψη.

 

Νέο κάλεσμα Λιλλήκα σε Νικόλα

Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας απηύθυνε νέο κάλεσμα στον Νικόλα Παπαδόπουλο για να καταλήξουν μαζί σε κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές. Επανέλαβε επίσης την πρόταση για προκριματικές εκλογές ή ακόμη και αναζήτησης τρίτης προσωπικότητας που να είναι υποψήφιος κάτι που, όπως ανέφερε, καταθέτει και το ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων Άδωνις Γιάγκου σε συνέντευξη του. Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως αποδέχεται την πρόταση του Κινήματος των Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών για αναζήτηση μιας τρίτης προσωπικότητας, πέραν των δύο υφιστάμενων υποψηφίων, που να πληροί τα κριτήρια της καταλληλότητας και εκλεξιμότητας, για να είναι ο κοινός υποψήφιος του κεντρώου χώρου. Ανέφερε δε πως υπάρχει μια μερίδα πολιτών που κινούνται στον κεντρώο χώρο που θα ήθελαν μια κοινή υποψηφιότητα και γι’ αυτό, παρότι έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας, ο ίδιος θεωρεί πως αυτό είναι εφικτό αν υπάρχει βούληση.

Δημήτρης Στρατής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy