Ξεκίνησε η CeBIT στο Ανόβερο

Ξεκίνησε η CeBIT στο Ανόβερο. 200.000 άτομα και 3.000 εταιρίες έχουν έρθει στη γερμανική πόλη για να γιορτάσουν τον ψηφιακό κόσμο. Ανάμεσά τους και δύο παγκόσμιοι ηγέτες: ο Σίνζο Άμπε και η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος και ο ιάπωνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν στην έκθεση για να ενισχύσουν τους στενούς δεσμούς που έχουν οι δύο χώρες στον τομέα της τεχνολογίας και των καινοτομιών.

Οι Ιάπωνες ήρθαν στην έκθεση για να προωθήσουν την ιδέα του «Society 5.0». Η ιδέα στηρίζεται στην αξιοποίηση της ψηφιοποίησης ώστε να δημιουργηθούν νέοι εξυπνότεροι και πιο αποδοτικοί τρόποι εργασίας και ζωής, αλλά και να αντιμετωπιστεί η σταδιακή γήρανση του πληθυσμού.

Ο Χιτόσι Μασούντα από τον Οργανισμό Εξαγωγών εξηγεί:

«Η Ιαπωνία είναι μια χώρα κατασκευαστική. Η παραγωγή είναι πολύ σημαντική. Το να συνδέσεις τον κόσμο της παραγωγής με τον εικονικό κόσμο της τεχνολογίας της πληροφορίας είναι πολύ βασικό, πιστεύουμε».

Με την εξέλιξη που έχουμε στην τεχνητή νοημοσύνη, το ίντερνετ των πραγμάτων, τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τα drone, και τις ρομποτικές καινοτομίες, το όραμα ενός πιο έξυπνου και προηγμένου κόσμου φαίνεται πιο πιστευτό και απτό από ποτέ. Η ψηφιοποίηση επιταχύνεται παντού.

«Οι καινοτομίες δεν είναι πλέον γραμμικές, όπως ήταν στο παρελθόν. Η ανάπτυξη είναι τεράστια σε όλους τους τομείς, οι τεχνικές αλλαγές συγκλίνουν μεταξύ τους και αναπτύσσουν μια καταλυτική δύναμη σε πολλούς τομείς της οικονομίας» εξηγεί ο Χάρτβιγκ φον Σας, εκπρόσωπος τύπου της CeBIT

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy