Ξεκίνησε η δουλειά για το Cobalt Nicosia International Cup 2017

Μερικές μόνο μέρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Cobalt Nicosia International Cup 2016 και ήδη οι διοργανωτές ξεκίνησαν δουλειά για την ετοιμασία της 3ης διοργάνωσης ποδοσφαιρικών ακαδημιών, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 στη Λευκωσία.

Μπορεί να είμαστε ακόμη δώδεκα -παρά κάτι- μήνες πριν την πρώτη σέντρα στο Cobalt Nicosia International Cup 2017, όμως με τον πήχη να έχει ανέβει ιδιαίτερα το 2016, ο φόρτος δουλειάς που απαιτείται είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Consultics -της διοργανώτριας εταιρείας του Cobalt Nicosia International Cup- κ. Στέφανος Νικολάου, μίλησε για τους στόχους της διοργάνωσης του 2017: «Μετά την επιτυχία του 2ου Cobalt Nicosia International Cup, νιώθουμε μεγάλη ευθύνη για να παρουσιάσουμε μία ακόμη καλύτερη διοργάνωση τον Δεκέμβριο του 2017. Μεγάλος μας στόχος είναι να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες ομάδες από το εξωτερικό, κάτι που θα ενισχύσει και το τουριστικό προϊόν της πόλης και της χώρας μας. Από κει και πέρα, ευελπιστούμε σε στήριξη απ΄ όλους τους φορείς του αθλήματος και της κοινωνίας, για να είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας μία ακόμη καλύτερη διοργάνωση το 2017».

Χορηγοί του Cobalt Nicosia International Cup ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), ο Δήμος Λευκωσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt ήταν title sponsor, ενώ τη διοργάνωση υποστήριξαν οι STAROIL, GAP Vassilopoulos, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, See You Travel και Cytavision.

Τέσσερις τίτλοι για Κύπρο
Στο Cobalt Nicosia International Cup 2016 έλαβαν μέρος 37 ομάδες από είκοσι ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Κύπρου και του εξωτερικού. Από το εξωτερικό ήρθαν οι Θέλτα Βίγκο (Ισπανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ατρόμητος Αθηνών (Ελλάδα), Spanish Soccer Schools (Ντουμπάι) και Japan Academy (Ιαπωνία).

Τέσσερις κυπριακές ομάδες πήραν τίτλους στις πέντε ηλικιακές κατηγορίες του τουρνουά που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου με τους τελικούς στο ΓΣΠ. Συγκεκριμένα, την πρωτιά πήραν στη 2004 ο Efthymiades FA, στη 2005 η Cyprus Elite, στη 2006 το Nuevo Campo και στη 2007 η Galacticos Nuevo. Τον τίτλο στην κατηγορία 2003 πήρε η Θέλτα Βίγκο.

Πολλά τα happenings
Πέραν από το αγωνιστικό σκέλος του Cobalt Nicosia International Cup 2016, αρκετά ήταν και τα εξωαγωνιστικά που έλαβαν χώρα. Στην τελετή έναρξης της 28ης του μήνα στο «Ελευθερία», το παρών του έδωσε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Freestyle Sean Garnier με την ομάδα του S3 που ενθουσίασαν το κοινό. Στις 29 του Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διεξήχθη -σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Προπονητών- ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα «με τίτλο «Η Διαχείριση Ενός Παίκτη Σταρ», όπου μίλησαν ο Michel Salgado και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy